Support: Dagligt 9.00 - 15.00   +45 8681 7841   Udenfor arbejdstid: +45 8213 7841          Driftsstatus

Blå Kors Danmark

Netværket hos Blå Kors Danmark har i dag ca. 40 lokationer koblet op til hovedkontoret i Silkeborg. Hertil kommer yderligere ca. 25 softwarebaserede VPN-klienter. Hovedkontoret er koblet op med det offentlige netværk via en fiberforbindelse, mens de andre lokationer typisk benytter ADSL.

Ud over det basale krav om optimal sikkerhed er også stabiliteten og ydelsen vigtige parametre, da Blå Kors benytter terminalservere med tynde klienter. Hvis netværket ikke kører, så kan der ikke arbejdes.

”Her på Blå Kors Danmarks hovedkontor i Silkeborg varetager vi alle administrative og IT-mæssige opgaver.Vi arbejder med ekstremt personfølsomme oplysninger,og sikkerheden har derfor en altoverskyggende prioritet, selvom vi også stiller krav om meget høj oppetid. Med ZyXELs firewalls har vi opnået begge dele. Den VPN-baserede løsning giver samtidig en god fleksibilitet omkring hjemmearbejdspladser, herunder den mulighed for mobilitet, som har været et stort ønske fra medarbejderne. Endelig kan vi nu også tilbyde vores klienter internetadgang uden, at det giver os sikkerhedsproblemer” fortæller Kaj Knudsen, IT-koordinator hos Blå Kors Danmark i Silkeborg.

Blå Kors Danmark har hovedkontor i Silkeborg og afdelinger over hele landet, som omfatter behandlingscentre, væresteder, botilbud og pensionater for misbrugere. Alle aktiviteter – dog indtil videre undtagen Blå Kors genbrugsbutikkerne – ønskede man at integrere i samme VPN- baserede netværk med SEC-kryptering via standard xDSL-forbindelser til internettet. Det oprindelige netværk var baseret på IP-filtrering, hvilket ikke længere gav tilstrækkelig fleksibilitet og sikkerhed.

På en række lokationer ønskede man desuden netværksadgang via trådløst netværk (WLAN) med såvel åben (DMZ, DeMilitarized Zone) som beskyttet del, styret af en firewall. Behovet for mobilitet skulle løses via opkobling med VPN-softwareklienter.

Endelig var der behov for installation af switche til distribution af netværket på såvel hovedkontoret som på større lokationer.

Vi opdaterer dig på mail, om nye kurser, nyt hos os eller ude i den store verden